Blogg

Tänderna är viktiga, men trots allt bara en del av en helhelt. Så här i vår blogg tar vu upp allt möjligt som har med skönhet och välmående att göra.

Det blir en intressant och spännande blandning av artiklar för den som bryr sig om sig själv och sitt yttre.

RSS

Tandläkare Åkersberga - fina, friska tänder genom livet

15 Feb 2024

Mardrömmen för många är att börja tappa tänderna. Du får en uppsättning av tänder och du ska klara av att använda dessa på daglig basis genom ett helt liv. Går det?

Ja, det går - givetvis - men det kommer inte utan ansträngning från din sida. En viktig detalj i detta är att regelbundet besöka en tandläkare i Åkersberga. Det är, tillsammans med regelbunden och daglig tandborstning, den enskilt största försäkring du kan ge dig själv på ett liv med friska, fräscha tänder.

Besök en tandläkare regelbundet

Hur längesedan var det som du besökte en tandläkare i Åkersberga? Svaret på det frågan blir, hos de flesta, att det var något år sedan. Att boka in en tid hos en tandläkare är ingenting man gör bara sådär - och många väljer också att ignorera de kallelser man får.

Detta innebär att det kan ta flera, flera år mellan besöken - och med detta så ökar också riskerna för att man ska ha problem med sina tänder. Det som sker är att man ringer en tandläkare i Åkersberga då man har ett problem - tandvärk, exempelvis - och att detta då också kommer att innebära dels en mer eller mindre smärtsam behandling, men även höga kostnader. Det senare är intressant att titta närmare på.

Tandläkare är en investering

Ett av de största skälen till att folk avstår ett besök hos en tandläkare är nämligen att det är dyrt: man vill inte betala för en tjänst när man inte har några problem.

Poängen med en tandläkare i Åkersberga är att du betalar för att slippa problem. Genom att årligen undersöka dina tänder och din munhälsa så slipper du akuta skador och höga kostnader. Det handlar om en ren investering. Jämför kostnaden för en undersökning med priset för att laga en tand - eller för att, än värre, sätta in ett implantat - och du ser en enorm skillnad.

Att boka en tid hos en tandläkare är ingen kostnad, det handlar om en långsiktig investering - i dina tänder och i din egen hälsa.

Hitta rätt bland alla tandläkare i Täby

10 Aug 2023

Tandläkare i Täby finns det gott om. Inte så konstigt, eftersom Täby är en stor kommun. Här kommer tips om hur man hittar en tandläkare som passar en.

Även om Täby bara är en del av huvudstaden Stockholm är denna egna kommun större än de flesta städer ute på den svenska landsbygden. Befolkningen är stor, och självklart ska alla dessa invånare gå till tandläkaren med viss regelbundenhet. Detta har skapat en god efterfrågan på tandläkare i Täby kommun.

När man letar efter en tandläkare i Täby kan man möta en del utmaningar. Man behöver till exempel hitta en tandläkare som passar ens unika behov gällande tandvård. Någon som lider av tandvårdsrädsla behöver komma till en tandläkare som har erfarenhet och rätt kompetens för att bemöta detta på rätt sätt. Man kan också ha ekonomiska begränsningar som spelar in när man ska välja tandläkare.

En annan viktig faktor att tänka på i jakten på en tandläkare i Täby är tillgängligheten. Det kan vara fördelaktigt att välja en tandläkare vars mottagning ligger i närheten av ens bostad eller arbete. Detta kan göra det enklare att komma iväg till tandläkaren på den årliga kontrollen som är så viktig för att säkerställa god tandhälsa livet igenom.

Prisjämförelser mellan tandläkare i Täby viktigt för att hitta tandvård inom budget

Det kan även vara värdefullt att ta hänsyn till vilka behandlingar kliniken erbjuder och om tandläkarna som arbetar där har specialkunskaper inom särskilda områden. Om man har behov av tandimplantat eller önskar estetisk tandvård behöver dessa behandlingar kunna utföras på kliniken man väljer att vända sig till. Det kan också vara klokt att tänka på eventuella framtida behov som kan uppstå.

Priserna för tandvård varierar mellan Täbys olika tandläkarmottagningar. Det är klokt att kontakta flera mottagningar för att kunna jämföra prislistorna. Om man vet vilken typ av tandvård man behöver kan man även be om ett kostnadsförslag på dessa specifika behandlingar. Det är ofta möjligt att boka en konsultation med en tandläkare innan man går dit på ett ordinarie besök. Under konsultationen kan man känna efter hur den personliga kemin fungerar, så att man blir riktigt säker på att man valt rätt tandläkare i Täby.

Hitta en tandläkare nära dig här: tandlakaretaby.se

Flyttfirma Sollentuna - frågor & svar

20 Jun 2023

Den smidigaste flytten är den som sker med professionell hjälp. Vill du flytta enkelt i Stockholm så anlitar du en flyttfirma i Sollentuna och väljer med detta att också kunna fokusera fullt ut på att komma på plats i den nya bostaden.

Att fler och fler väljer den lösningen säger också en hel del. Det är värt att betala för en flyttfirma i Sollentuna och få flytten omhändertagen snarare än att själv organisera densamma och tvingas ordna med flyttkartonger, hyra fordon, packa, se till att få tag på bärhjälp och sedan transportera, bära igen och packa upp allting.

Det finns emellertid vissa saker att tänka på även när man anlitar en flyttfirma. Vi tittar närmare på detta genom att svara på några vanliga frågor - som ser ut som följer:

Vad inkluderas i tjänsten?

Det kan du i stort sett bestämma själv. De flesta flyttföretag erbjuder heltäckande lösningar för sina kunder där man flexibelt anpassar sig efter krav, önskemål och behov. Det gäller allt från dag, tid och exempelvis om du vill ha packning, magasinering eller flyttstädning som tillägg.

Kan jag använda Rut?

Ja, sedan en tid tillbaka så räknas flytthjälp som en hushållsnära tjänst och du kan med detta också anlita en flyttfirma och dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration. Se till att företaget ha F-skatt och att du själv är berättigad att använda Rut - båda dessa saker kan enkelt kollas upp hos Skatteverket.

Vad är viktigt att tänka på inför flytten?

Se till att kontakta referenser till flyttfirma och se till att det finns försäkring hos företaget. Kolla även upp att flyttfirman har den erfarenhet som krävs. Utöver detta så är det viktigt att du kommunicerar fram hur mycket - och vad - som ska bäras och transporteras. Finns det något extra tungt eller något av särskilt värde? Var även ute i god tid och boka in din flyttfirma på ett tidigt stadium.

Tur att det finns tandläkare i Jönköping

24 Mar 2023

Om olyckan är framme när man är på besök i Jönköping, och man ramlar och slår ut en tand, så är det väl att där finns tandläkare som erbjuder akut tandvård.

Erik var på säljkonferens i Jönköping. Som säljare hade han god vana vid att vara på resande fot. Att packa väskan när han skulle iväg gick på ett kick. Just den här resan var i och för sig lite annorlunda. Detta eftersom det var en konferens det handlade om och inte bara vanligt säljarbete.

Dagen därpå skulle han hålla ett föredrag, som han förberett väl. Och idag avslutades programmet med en gemensam middag med underhållning och prisutdelning till de som gjort bäst säljresultat under året. Han anade och hoppades att han var en av de som skulle få pris.

Akut behov av tandläkare

För tillfället var de på väg tillbaka till konferenslokalen efter lunchen, gåendes. Erik hann precis tänka att det var halt på trottoaren, innan han gjorde en riktig vurpa. Han landade så illa att han slog i tänderna i trottoarkanten. Han svor till av chocken. Kollegorna hjälpte honom i alla fall genast upp på benen igen.

Jäklar. Det gjorde ont och han kände smaken av blod i munnen. När han försiktigt kände efter med tungspetsen märkte han att det fattades en bit av en framtand. Och tanden bredvid kändes lite lös. “Går det att få akut tandvård i Jönköping?”, blev plötsligt en mycket aktuell fråga. Hans lokala kollega försäkrade honom om att det gick, som tur var. Erik ville inte att olyckan skulle förstöra dessa dagar.

Tandläkare i Sundbyberg ger dig den tandvård du behöver

19 Mar 2023

Det är viktigt med en bra munhygien och en god tandhälsa. Du kan alltid vända dig till en tandläkare i Sundbyberg oavsett vilket behov av tandvård du har.

Även om det inte känns så roligt alla gånger att gå till tandläkaren, känns det ofta lugnt och behagligt efter besöket. En tandvårdsklinik gör allt de kan för att hjälpa dig så att dina tänder mår bra. Vid en tandläkarundersökning får du reda på hur din munhälsa ser ut. I de fall det behövs någon behandling får du förslag på lämpliga åtgärder.

En modern tandvårdsklinik erbjuder både allmän och akut tandvård. Men det är långt ifrån allt som de kan hjälpa dig med. På kliniken kan du även få estetisk tandvård såsom tandblekning och tandimplantat med mera. Du kan boka en tid för undersökning, lagning eller förebyggande tandvård hos en tandhygienist.

En tandläkare kan hjälpa dig vid problem med snarkning

Har du problem med snarkningar eller sömnapné? Då kan du göra ett besök hos en tandläkare i Sundbyberg. De kan erbjuda dig en snarkskena som korrigerar bettet på natten och hindrar tungan från att täppa igen gommen. Detta är en vanlig anledning till snarkning. Med en snarkskena får både du och din sängpartner en bättre sömn.

På tal om bettet så kan din tandläkare också erbjuda en bettskena. Det kan vara lämpligt för behandling av funktionsnedsättningar i käken, som kan ge dig problem såsom huvudvärk och ont i käkarna. En bettskena kan på ett enkelt sätt förbättra din vardag. 

Hitta mer kring tandläkare på denna sida: https://www.esplanadkliniken.com/ 

Tandläkare i Alby fixade huvudvärk

11 Feb 2023

Längtan efter en riktigt god natts sömn där man vaknar pigg och utvilad är något många önskar. En som kan ordna det är en legitimerad tandläkare i Alby.

När väckarklockan ringde och Annas medvetande började ta sig igenom sömndimman till verkligheten framträdde huvudvärken. Hon blundade igen och suckade tungt. Idag igen. Hur länge hade hon haft den här fruktansvärda huvudvärken varje morgon? Timingen var dålig då hon hade ett projekt på jobbet som behövde bli klart snarast.

Hon ville ta en huvudvärkstablett och sen dra täcket över huvudet igen. Men det gick inte då en tandläkartid var inbokad redan klockan tio på förmiddagen. Så hon tog sig upp och tog sig igenom morgonrutinerna innan hon kunde styra stegen mot den tandläkare i Alby som hon gått till i många år.

Tandläkare visste svaret

Anna hade inte tagit någon värktablett innan tandläkaren vilket gjorde att denne frågade hur det var fatt. Hon berättade om den dåliga sömnen medan han lät stolen försiktigt lutas bakåt. Han tittade med en spegel i munnen och frågade om hon varit stressad sista tiden. Sen förklarade han att projektet kunde skapat stess så att hon bet ihop och gnisslade tänder under nätterna.

Tandläkaren berättade att problemet troligtvis kom från tandgnissling som en effekt av stressen hon kände på jobbet. Om hon ville kunde de göra en bettskena som skulle avlasta käkarna om nätterna och hindra henne från att gnissla tänder. Det skulle i sin tur minska huvudvärken. Något som Anna inte kunde tacka nej till.

Ta reda på mer om tandläkare, gå till denna sida: http://albytandlakare.se/ 

Moderna tandläkare i Norrköping

25 Jan 2022

Gör ett besök hos en fräsch och modern tandläkarklinik. De ser över tänderna och behandlar problem som finns samt förebygger problem som kan komma. Boka tid hos din tandläkare i Norrköping.

Tänderna är väldigt viktiga för oss människor. De är viktiga när vi kommunicerar och när vi äter och vi kan känna väldigt mycket i dem. Det är några av anledningarna varför man vill ha dem i bra skick. Man skulle kunna säga att det är ens mänskliga rättighet. Det bör i alla fall vara det. Dessvärre är många som inte har råd med tandvård. Så av den anledningen ska man alltid gå till en bra tandläkare. En tandläkare som ger dig god tandvård, men som dessutom är prisvärd. Det finns även många bra kliniker som låter dig ta kostnaden på faktura. Är det något som du behöver ska du givetvis prata med kliniken om det innan.

Tandläkare expert på munhälsa

Hos tandläkarna Mirum gör man en rad olika behandlingar för din mun. Man lagar hål, tar bort tandsten och kan även göra rotfyllning om det behövs. Framförallt så förebygger de även problem på dina tänder. Ett besök hos tandläkaren är aldrig fel. Se till att boka en tid hos en klinik nära dig. Vare sig det är hos din ordinarie tandläkare i Norrköping eller om du behöver en akut tid. Ett besök på en modern, fräsch och mysig klinik som får dig att känna dig trygg. Med kompetenta tandläkare och tandhygienister som tar hand om dig på bästa sätt, lugnt och tryggt hela vägen.

Tandimplantat vid tandlossning - en bra lösning?

31 Dec 2021

Att drabbas av tandlossning är stigmatiserande. Tänderna spelar en avgörande roll i hur vi bedöms av andra och saknar man tänder så kan detta lätt ligga en person i fatet. Detta oavsett anledning till varför man tappat sina tänder. Det brukar dessutom sägas att ett leende förändrar världen. Vad händer om man inte kan le av skam för att exempelvis en - eller flera tänder har lossnat? Finns det någon säker lösning för att få leendet åter?

Tandlossning kan komma av olika skäl. Man kan ha en sjukdom eller också så kan den medicin man använder leda till att tänderna försvagas. Ålderdom är en annan orsak och likaså gäller för olyckor där man, helt enkelt, har otur i samband med exempelvis idrottande.

Vanligaste orsaken till tandlossning handlar emellertid om att man negligerar vikten av god tandhygien och där man under en lång tid slarvar med tandborstning, men tandtråd och med det faktum att en tandläkare årligen bör besökas.

Detta kan skapa tandsten och det kan i sin tur utvecklas till en infektion som får fäste i tand och i tandköttet. Detta kan leda till tandlossning och faran med detta är att det handlar om ett långt förlopp som man nästan inte själv kan upptäcka. Därav vikten av regelbundna kontroller av tandläkare som ger en möjlighet till åtgärder i syfte att bromsa den pågående utvecklingen.

Tandimplantat kan bli en permanent lösning

Drabbas man av tandlossning så finns det emellertid idag ganska goda möjligheter att leva ett normalt liv där ingen kan ana att man inte visar upp sina ordinarie tänder. Ett av de bästa alternativen handlar om tandimplantat och det är ett bra alternativ av den enkla anledningen att du, genom tandimplantat, kan få något som fungerar på samma sätt som dina vanliga tänder gör.

Tandimplantat kan, till skillnad från tandproteser, nämligen bli en permanent del av din kropp. Bor du i Göteborg, besöker en tandläkare som - efter en undersökning med röntgen - ger dig goda möjligheter som kandidat för tandimplantat så bör du ta chansen. Tandimplantat i Göteborg - och i övriga Sverige - är förvisso dyrare, men de ger dig samtidigt så pass många fördelar att det är värt pengarna.

Hygien vid tandimplantat är väldigt viktigt

<p< Hemligheten bakom tandimplantat och att en sådan kan bli permanent är att man använder sig av skruvar som tillverkas av titan. Det är ett ämne som välkomnas av kroppens vävnad och som även används vid andra operationer - av knä och höfter, exempelvis. Skruvarna borras fast i käkbenet och i dessa fäster man sedan de kronor som fungerar som tänderna. Dessa formas helt efter patientens övriga tänder vad gäller färg, form och storlek. Efter en tids inlärning så kan man tugga, prata och leva precis som vanligt igen och sköter man hygienen så har man goda chanser att se en framtid med tänder i munnen igen - precis som vanligt.

Hygien är en nyckelfråga. Har man tandimplantat så krävs det att man sköter munhygienen på ett tydligt sätt. Man ges instruktioner om hur man ska borsta tänderna och hur man ska få rent både där och i hela munnen. Missköter man denna fråga - vilket tyvärr inte är ovanligt - så kan tandimplantat lossna som en följd av inflammationer orsakade av bakterier. Vem kan då ha tandimplantat? Långt ifrån alla är lämpliga kandidater. Ett starkt käkben som skruvarna kan fästas i är ett måste. Exempelvis äldre personer och rökare brukar bedömas som sämre kandidater för tandimplantat i Göteborg än vad yngre, icke-rökare gör.

Plånboken spelar även den en roll. Tandimplantat är dyrare än tandproteser och tyvärr så har inte alla - trots tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd - råd. I synnerhet inte om det handlar om flera tänder. Det går dock alltid att jämföra priser och det brukar även gå att hitta gynnsamma avbetalningsplaner hos tandläkare. Se över dessa möjligheter om du har rätt förutsättningar. Har du det - ja, då är tandimplantat definitivt en bra lösning.

Tandreglering i Karlstad

17 Oct 2021

Det är aldrig för sent att reglera sina tänder och både barn och vuxna kan ha tandställning. I Karlstad finns det även tandläkare som erbjuder tandreglering med osynlig tandställning.

Den vanligaste orsaken till att man reglerar sina tänder är att man har någon typ av bettfel exempelvis överbett eller underbett. Ett bettfel gör att tänderna i de båda käkarna inte möts som de ska när man biter ihop. Detta kan göra att det blir svårt att bita och tugga eller att man får sår i gommen. Men det gör också att man lättare skadar tänderna och slår ut dem, om man exempelvis skulle träffas av en boll i ansiktet eller råka ramla. Många väljer också att reglera tänderna av estetiska skäl. Sneda tänder kan vara charmigt men för vissa ge dålig självkänsla och göra att de helst undviker att le, och då är det bättre att reglera tänderna.

Tandreglering med osynlig tandställning

Funderar man på att reglera tänderna ska man vända sig till en tandläkare som är specialiserad på tandreglering i Karlstad eller Värmland. Då gör man först en ordentlig utredning för att hitta den tandregleringsmetod som passar bäst. Idag finns det både fast och avtagbar tandställning. Några av modellerna är också nästan osynliga som exempelvis clear aligner. För barn och unga vuxna upp till det år som de fyller tjugofyra år är tandreglering kostnadsfritt. Som vuxen måste man däremot själv stå för kostnaden. Men sker tandregleringen av medicinska skäl finns det viss ersättning att få genom högkostnadsskyddet för tandvård.

När tandvärken är akut

23 Apr 2021

Olyckor är olyckor eftersom vi inte vet när de ska uppstå. När olyckor drabbar dina tänder behöver du komma i kontakt med en tandläkarmottagning som kan ta emot dig utan några längre dröjsmål.

Det finns många situationer som kan föranleda akuta tandbesvär och följaktligen ett behov av akut tandvård. Till exempel kan det handla om misstag i produktion av mat vilket gör att tänderna utsätts för någonting helt annat än vad du förväntade dig. Det finns historier om personer som funnit sten i russin. Föreställ dig själv att du tar dig en näve russin, trycker in dem i munnen och tuggar med den kraft du förväntar dig kunna göra med en så mjuk frukt som russin. Gömmer det sig då en liten sten i en av de torkade druvorna är det ett faktum att åtminstone en tand kommer gå sönder som ett resultat av kraften du biter med. Då gäller det att få en tandläkartid så fort det bara är möjligt.

Finns bara ett alternativ

Att gå omkring med trasiga tänder är förstås inget hållbart alternativ. Förutom att smärtan är olidlig kommer det att skada dina tänder ännu mer i långa loppet. Det håller inte att vänta till nästa års rutinbesök hos tandhygienisten. Nu gäller det att boka en akut tandläkartid om du någonsin ska kunna få en dräglig tillvaro igen. Tandvärk har en tendens att påverka allt du gör, eftersom smärtan är konstant. Det kvittar hur många ibuprofentabletter du tar. Det är bara tandläkarens tandvårdsbehandlingar som kan hjälpa dig i längden.

Få raka tänder med invisalign

19 Mar 2021

Vill du slippa dina krokiga tänder och få chansen att uppleva hur det är att ha raka och fina tänder så bör du satsa på metoden invisalign. Det är en skonsam väg till ett perfekt leende.

Känner du att du levt länge nog med dina krokiga tänder och det är dags att göra något åt det? Då är invisalign metoden för dig, för du kommer på ett effektivt och skonsamt sätt få de raka tänderna du alltid drömt om. Invisalign är en modern metod där man slipper obehagliga tandställningar som kan skava. Invisalign däremot är en skonsam skena som man sätter på tandraden. Det bästa av allt är att den är osynlig. Inga mer pinsamheter med tandställning i metall som tar upp hela munnen och syns när man skrattar.

Hur går det till?

Invisalign är skenor som man sätter på tandraden för att reglera den. Men hur går behandlingen till steg för steg? Det man först och främst gör är att utföra en undersökning hos tandläkaren varefter man tillverkar skenor som är anpassade till tandraden. För att få fram rätt skenor röntgas munnen efter vilket man får exakt de skenorna man behöver. Regleringen kommer att utföras en liten bit i taget och därför behöver man flera skenor - som man byter allteftersom. Man går regelbundet till tandläkaren för att se så att tandregleringen ser bra ut. Tiden det tar att reglera tänderna varierar - men inom 3 månader bör det vara klart.

När man minst anar det

16 Mar 2021

Det finns inget bra tillfälle att skada sig, trots det händer det alltid när man minst anar det. Varför inte en kväll när ens ordinarie tandläkare har stängt? Man kan inte vänta på att de öppnar.

Det sägs att en olycka sällan kommer ensam, men i vissa fall får man verkligen hoppas det. Det är inte alltför ovanligt att tänderna tar stryk vid olika fall, till exempel om man ramlar med cykeln. Såklart kan man inte anpassa livet till att inte våga cykla eller endast göra det vissa gånger. De flesta gånger går det ju trots allt bra, och det är många som inte skadar sina tänder alls även om de ramlar med exempelvis en cykel. Men de som gör det, eller får någon annan tandvärk, kan behöva uppsöka en akuttandläkare i Malmö, eller den stad de befinner sig i.

Tandläkare nära dig

Akuttandläkare kan man hitta i många städer, bor man i en mindre by kanske man får ta sig någon annanstans. Det kan vara bra att sedan tidigare ha akuttandläkarens nummer nedskrivet. Ifall olyckan är framme vet du då snabbt vart du ska vända dig.

En akuttandläkare har samma kompetens som en vanlig tandläkare, den enda skillnaden är att denne även erbjuder akuttider. Man behöver inte vara mer nervös inför sitt besök hos akuttandläkaren. Liksom din vanliga tandläkare kan även de erbjuda bedövning och olika behandlingar. Kommer du in med ett obehandlat hål som börjat ge dig smärta så tar de hand om det problemet åt dig.

Tandläkare för dina akuta besvär

4 Mar 2021

En kväll känner du hur tanden gör mer och mer ont, smärtan blir så intensiv att du inte klarar av den. Att vänta till nästa dag och tills din ordinarie tandläkare har tid, kommer inte på fråga.

Från ingenstans kommer den hemska tandvärken, den smäller till så hårt så det inte går att fokusera på något annat. Ingen Panodil hjälper till att hålla den borta, den blir bara mer och mer intensiv. Givetvis är det helt omöjligt att vänta tills din ordinarie tandläkare har tid att ta emot dig. Du behöver en akuttid nu!

Det finns flera kliniker som erbjuder akuttider. Ta kontakt med de närmsta för att se om de kan hjälpa dig snarast möjligt. Det är inte fel att vara förberedd och sedan tidigare ha deras kontaktuppgifter inlagda. Bor du i en större stad finns det ofta mer än en klinik.

Samma behandlingar

När man uppsöker akuttandvård behöver man givetvis hjälp att behandla det problem man har, vare sig det är en tand som ska dras ut, eller en tand som ska lagas. Hos en akuttandläkare får man samma hjälp som hos en vanlig tandläkare. Behöver man bedövning har de inga problem att ge det. Ska de laga ett hål gör de dock oftast en provisorisk lagning, vilket innebär att du behöver besöka din ordinarie tandläkare senare igen. Det behöver inte vara dyrare att gå till en akuttandläkare, det kostar ungefär lika mycket som hos en vanlig. Ingen ska behöva gå runt med smärta, uppsök vård om du behöver den. Mer om akuttandläkare kan du hitta här: https://www.akuttandläkareimalmö.se

Ta hand om dina tänder och besök tandläkaren regelbundet

8 Feb 2021

För att behålla en god munhygien så bör man ta hand om sina tänder noggrant. Det är också viktigt att besöka tandläkaren regelbundet. På detta sätt kan man lättare förebygga framtida problem.

Att ta hand om sina tänder är mycket viktigt så att man slipper problem med till exempel hål i tänderna eller tandlossning. Om man uppsöker sin tandläkare regelbundet så är det lättare att undvika dessa typer av problem eftersom man lättare kan hålla en god hygien i munnen. För vid regelbundna besök kommer tandhygienisten att ta bort plack och åtgärda karies som annars bidrar till tandlossning och att man får hål i tänderna.

Satsa på privat tandvård

Om man har svårt att få tid till att gå till tandläkaren så kan det vara bra att kontakta en privat tandläkare. De har oftast mer generösa tider att erbjuda sina patienter. Om man är på jakt efter en ny tandläkarmottagning och gärna vill prova på den privata tandvården så kan man lätt hitta det man söker på nätet. Man kan till exempel söka på privat tandvård i Malmö och man kommer att finna flera bra alternativ att välja på.

För att ta hand om sina tänder på bästa sätt så bör man borsta tänderna morgon och kväll. Det kan vara en bra investering att köpa en eltandborste eftersom de borstar mycket noggrant. Man bör använda sig av tandtråd varje dag och gärna skölja munnen med en munskölj. De dagliga rutinerna gör mycket för tandhälsan.

Sök akut tandvård och få hjälp direkt

29 Dec 2020

Har du varit med om en olycka och slagit ut en tand? Då är det bäst att du söker upp en akuttandläkare som kan hjälpa dig med dina besvär. Ju snabbare du kan ta dig till en tandläkare, desto bättre.

Akut tandvård är något alla människor förmodligen tvingas söka sig till någon gång i livet. Ibland har man tandproblem som inte kan vänta. Kanske har du varit med om en olycka där du skadat dina tänder, eller så har du tandvärk som gör så ont att du inte klarar av att gå runt med den längre. Det finns många tandläkare som specialiserar sig på akut tandvård. Genom att söka dig till akut tandvård så får du garanterad hjälp direkt så att du slipper gå omkring och lida.

Vad bör man göra vid en olycka?

Om du har varit med om en olycka där du slagit ut en tand så måste du söka hjälp direkt. Det går att sätta tillbaka en utslagen tand, men chansen att det fungerar är större om du söker hjälp snabbt. Den utslagna tanden ska du helst förvara i munnen. Om det gårRE, så sätt tillbaka tanden på sin plats. Om detta inte är möjligt så kan du ha tanden under tungan. Anledningen till detta är för att man vill undvika att själva roten i tanden torkar och dör. Om du absolut inte kan förvara tanden i munnen så kan du ha den utslagna tanden i ett glas mjölk fram tills du kommer till tandläkaren.

← Äldre inlägg

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.