Flyttfirma Sollentuna - frågor & svar

Den smidigaste flytten är den som sker med professionell hjälp. Vill du flytta enkelt i Stockholm så anlitar du en flyttfirma i Sollentuna och väljer med detta att också kunna fokusera fullt ut på att komma på plats i den nya bostaden.

Att fler och fler väljer den lösningen säger också en hel del. Det är värt att betala för en flyttfirma i Sollentuna och få flytten omhändertagen snarare än att själv organisera densamma och tvingas ordna med flyttkartonger, hyra fordon, packa, se till att få tag på bärhjälp och sedan transportera, bära igen och packa upp allting.

Det finns emellertid vissa saker att tänka på även när man anlitar en flyttfirma. Vi tittar närmare på detta genom att svara på några vanliga frågor - som ser ut som följer:

Vad inkluderas i tjänsten?

Det kan du i stort sett bestämma själv. De flesta flyttföretag erbjuder heltäckande lösningar för sina kunder där man flexibelt anpassar sig efter krav, önskemål och behov. Det gäller allt från dag, tid och exempelvis om du vill ha packning, magasinering eller flyttstädning som tillägg.

Kan jag använda Rut?

Ja, sedan en tid tillbaka så räknas flytthjälp som en hushållsnära tjänst och du kan med detta också anlita en flyttfirma och dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration. Se till att företaget ha F-skatt och att du själv är berättigad att använda Rut - båda dessa saker kan enkelt kollas upp hos Skatteverket.

Vad är viktigt att tänka på inför flytten?

Se till att kontakta referenser till flyttfirma och se till att det finns försäkring hos företaget. Kolla även upp att flyttfirman har den erfarenhet som krävs. Utöver detta så är det viktigt att du kommunicerar fram hur mycket - och vad - som ska bäras och transporteras. Finns det något extra tungt eller något av särskilt värde? Var även ute i god tid och boka in din flyttfirma på ett tidigt stadium.

20 Jun 2023

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.