Tur att det finns tandläkare i Jönköping

Om olyckan är framme när man är på besök i Jönköping, och man ramlar och slår ut en tand, så är det väl att där finns tandläkare som erbjuder akut tandvård.

Erik var på säljkonferens i Jönköping. Som säljare hade han god vana vid att vara på resande fot. Att packa väskan när han skulle iväg gick på ett kick. Just den här resan var i och för sig lite annorlunda. Detta eftersom det var en konferens det handlade om och inte bara vanligt säljarbete.

Dagen därpå skulle han hålla ett föredrag, som han förberett väl. Och idag avslutades programmet med en gemensam middag med underhållning och prisutdelning till de som gjort bäst säljresultat under året. Han anade och hoppades att han var en av de som skulle få pris.

Akut behov av tandläkare

För tillfället var de på väg tillbaka till konferenslokalen efter lunchen, gåendes. Erik hann precis tänka att det var halt på trottoaren, innan han gjorde en riktig vurpa. Han landade så illa att han slog i tänderna i trottoarkanten. Han svor till av chocken. Kollegorna hjälpte honom i alla fall genast upp på benen igen.

Jäklar. Det gjorde ont och han kände smaken av blod i munnen. När han försiktigt kände efter med tungspetsen märkte han att det fattades en bit av en framtand. Och tanden bredvid kändes lite lös. “Går det att få akut tandvård i Jönköping?”, blev plötsligt en mycket aktuell fråga. Hans lokala kollega försäkrade honom om att det gick, som tur var. Erik ville inte att olyckan skulle förstöra dessa dagar.

24 Mar 2023

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.