Tandreglering i Karlstad

Det är aldrig för sent att reglera sina tänder och både barn och vuxna kan ha tandställning. I Karlstad finns det även tandläkare som erbjuder tandreglering med osynlig tandställning.

Den vanligaste orsaken till att man reglerar sina tänder är att man har någon typ av bettfel exempelvis överbett eller underbett. Ett bettfel gör att tänderna i de båda käkarna inte möts som de ska när man biter ihop. Detta kan göra att det blir svårt att bita och tugga eller att man får sår i gommen. Men det gör också att man lättare skadar tänderna och slår ut dem, om man exempelvis skulle träffas av en boll i ansiktet eller råka ramla. Många väljer också att reglera tänderna av estetiska skäl. Sneda tänder kan vara charmigt men för vissa ge dålig självkänsla och göra att de helst undviker att le, och då är det bättre att reglera tänderna.

Tandreglering med osynlig tandställning

Funderar man på att reglera tänderna ska man vända sig till en tandläkare som är specialiserad på tandreglering i Karlstad eller Värmland. Då gör man först en ordentlig utredning för att hitta den tandregleringsmetod som passar bäst. Idag finns det både fast och avtagbar tandställning. Några av modellerna är också nästan osynliga som exempelvis clear aligner. För barn och unga vuxna upp till det år som de fyller tjugofyra år är tandreglering kostnadsfritt. Som vuxen måste man däremot själv stå för kostnaden. Men sker tandregleringen av medicinska skäl finns det viss ersättning att få genom högkostnadsskyddet för tandvård.

17 Oct 2021

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.