Tandläkare som utför tandimplantat i Jönköping

Specialister inom tandimplantat i Jönköping hittar du både på privata och statsägda tandvårdskliniker. Det är en bra lösning för dig som saknar tänder.

Tandimplantat behövs när ens riktiga tänder lossnat eller behöver tas bort. Tandimplantat och protes är de två alternativ som varje patient kan välja mellan. Idag har de flesta tandvårdskliniker anställda specialister som kan utföra tandimplantat oavsett var man befinner sig i Sverige. Tandimplantat i Jönköping, Gävle, Eskilstuna eller Umeå går att hitta både på privata kliniker eller hos den statligt ägda tandvårdscentralen. Det är upp till patienten själv att välja en specialist som gör tandimplantat. Välj alltid en erfaren tandläkare och säkra tandimplantat. Kombinationen av dessa två är din garanti för ett bra och hållbart slutresultat. Varför är tandimplantat ett bra val kan du läsa om i nästa rubrik.

Tandimplantat är ett bra val

Tandimplantat är utan tvekan ett bra sätt att ersätta förlorade tänder. Det är ett bevisat utmärkt sätt att leva normalt om man saknar en eller flera tänder. Löstagbara proteser sitter inte fast i käkbenet, något som tandimplantat gör. Resultatet är att tuggförmågan blir enormt mycket bättre utan risk för lossning. Tandimplantat stimulerar käkbenet och det leder till att det blir både starkare och friskare. Något som kan upplevas som en nackdel av vissa patienter är just det faktum att behandlingen innebär borrning i själva käkbenet. Givetvis görs detta med smärtlindring men det är inte speciellt behagligt. Ett stort plus är att det endast görs en gång och sedan sitter tandimplantat fast och behöver inte något ytterligare ingrepp.

Fördelar med tandimplantat

Vilka är fördelarna med att ha tandimplantat? Här kommer några viktiga punkter. Långvarigt resultat - tandimplantat är en hållbar och mer permanent lösning jämfört med proteser. Behandlingen sker stegvist – behandlingen tar tid och sker stegvist, något som ger käkbenet möjlighet att anpassa sig till den. Implantaten växer fast i käkbenet - tandimplantaten fästs i käkbenet. Med tiden växer den fast i käkbenet. Du behöver inte oroa dig för karies - ett tandimplantat bildar ingen karies. Inga åldersrestriktioner för tandimplantat – Implantat är alltid ett alternativ. Åldern spelar ingen roll. Om du en tand som skadas, inte går att laga eller måste slås ut är den behandlingen alltid en bra lösning.

Tandimplantat utesluter inte god munhygien. Att borsta tänderna regelbundet och besöka sin tandläkare minst en gång om året är ett måste oavsett om man har ett tandimplantat eller inte.

11 Mar 2020

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.