Tandläkare på och omkring Drottninggatan

I centrala delarna av Stockholm finns ett flertal tandläkare att väja mellan. Många av dessa ligger inom det kvadratiska område som blir mellan Vasagatan, Olof Palmes gata, Sveagatan och Klarabergsgatan. Inte helt oväntat ligger många på eller nära Drottninggatan.

Google Maps visar vägen

De som söker på Tandläkare Drottninggatan (Stockholm) kommer via Google Maps se att det finns relativt många tandläkare på och omkring denna gata.

Om man startar med att promenera där Olof Palmes gata korsar Drottninggatan och går söderut på Drottninggatan har man direkt en tandläkare på vänster sida. Här erbjuds både akuta tider samt tidsbokning. Skulle det vara fullbokat behöver man inte gå många meter framåt för att hitta flera tandläkare.

Cirka 50 meter framåt på Drottningsgatan ligger ett kluster med tre kliniker. En ligger direkt på denna gata medan de andra två ligger ca 20 meter in till vänster på Kungsgatan. Fortsätter man ca 100 meter på Kungsgatan och går över Sveavägen når man nästa kluster på tre kliniker. De ligger i samma fastighet med ingång från Malmskillnadsgatan.

De som fortsätter Sveavägen neråt mot Klarabergsgatan kommer på sin väg passera ytterligare två tandläkare.

Även i västra delarna av denna ”kvadrat” finns ett par tandkliniker att välja mellan. Dessa två ligger nära varandra där Vasagatan möter Kungsgatan.

Varför så många vid Drottninggatan?

Varje dag går det i genomsnitt 70 000 personer på Drottninggatan i Stockholm. Det betyder att det är den gata där flest går varje dag. Siffran kan exempelvis jämföras mot Sveavägen på 30 000 personer, Stureplan 50 000 personer och Kungsgatan 40 000 personer. Detta enligt en mätning av Trafikkontoret som sedan bland annat presenterats av Svt (2017).

Det är därmed inte så konstigt att Drottninggatan ibland kallas för ”gångtrafikanternas Essingeled”. För många är det främst en shoppinggata som erbjuder allt från leksaksbutiker till exklusiva juvelerare. Men det är inte enbart en stor shoppinggata. Här finns även en mängd företag som har fördel i att ha kontor centralt samt en stor del av Stockholms Kulturliv.

Att som tandläkare söka en lokal på eller nära Drottninggatan fyller därmed en stor konkurrensfördel. De som jobbar i närheten, går här varje dag på väg till jobbet eller har tid över vid tågbyte kan lätt gå hit och få hjälp med tänderna. Just tillgänglighet och service väger ofta tungt i val av tandläkare, bilmekaniker eller andra serviceyrken. Att då finnas där många av kunderna finns är självklart en stor fördel.

8 Nov 2017

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.