Tandläkare har rätt att skriva ut Botox

Botox är ett receptbelagt läkemedel, och får bara skrivas ut av legitimerade läkare. Det är också främst inom sjukvården som Botox används. Så mycket som 90% av alla Botoxbehandlingar som görs har medicinskt syfte. Det gäller patienter med migrän, inkontinens och andra åkommor som kan lindras genom att få musklerna att slappna av. Det används också effektivt på barn med CP-skador mot spasmer i benen så att de ska kunna gå. De medicinska användningsområdena för Botox är många, men ämnet är kanske ändå mest känt för att ta bort rynkor.

Botox får även skrivas ut av tandläkare, och även tandläkare kan ge botox mot till exempel tandgnissling. Men de flesta tandläkare som på senare tid börjat ge botoxbehandlingar gör det i estetiskt syfte. Och att gå till en tandläkare för botoxbehandling kan vara en mycket god idé.

Botox är i stort sett riskfritt vid korrekt behandling

Att behandlas med Botox har inga direkta risker eller biverkningar, men det kan leda till tråkigheter om man blir felbehandlad. Mindre allvarliga konsekvenser av en botoxbehandling kan vara att man blir av med känseln i ansiktet eller förlorar förmågan att röra delar av ansiktet. Vi skriver mindre allvarliga konsekvenser, för effekten av Botox är övergående och besvären är oftast över efter ett par månader.

Säkrare hos tandläkare

Värre är om man blir behandlad av någon som tar lätt på hygienen och inte använder sig av nya sprutor och steriliserade nålar. Då kan kan konsekvenserna bli långt allvarligare och man löper risk att smittas av en blodsjukdom som HIV. I Stockholm finns tyvärr flera oseriösa salonger där man erbjuder Botoxbehandlingar ”under disk”, utan att du egentligen vet något om var läkemedlet är köpt och vad behandlaren har för kompetens. Att gå till en tandläkare är en garanti för att få en trygg och säker behandling i en steril miljö. En legitimerad tandläkare har de lokaler och instrument och den kunskap och kompetens som behövs för att erbjuda fullkomligt säkra injektionsbehandlingar, något man alltid ska efterfråga när man vill ta bort rynkor med Botox.

botox hos tandläkare

Flera tandläkare i Stockholm erbjuder behandling med Botox

Varför inte kombinera nästa tandläkarundersökning med en rynkbehandling nästa gång du besöker din tandläkare i Stockholm? I Stockholm finns numera flera mottagningar som erbjuder behandling mot rynkor med Botox. I en steril miljö erbjuds du behandling av en medicinskt utbildad tandläkare som har full kunskap om metoderna och effekterna av Botox.

Skulle Botox inte vara något för dig är det ingen katastrof, effekten av medlet är övergående. Men Botox har förmågan att ”pausa” bildandet av rynkor, vilket innebär att du faktiskt fördröjer hudens åldrande när du använder Botox. Många som börjar få rynkor ”lite för tidigt”, kanske redan i trettioårsåldern, använder Botox några år, till dess att de känner sig bekväma med att få rynkor och det känns naturligt. Att under tiden gå till en tandläkare för att få sin Botoxbehandling känns för många som ett tryggt och säkert val.

Mer information om botox: https://www.botoxstockholm.biz.

19 Dec 2018

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.