Tandläkare för dina akuta besvär

En kväll känner du hur tanden gör mer och mer ont, smärtan blir så intensiv att du inte klarar av den. Att vänta till nästa dag och tills din ordinarie tandläkare har tid, kommer inte på fråga.

Från ingenstans kommer den hemska tandvärken, den smäller till så hårt så det inte går att fokusera på något annat. Ingen Panodil hjälper till att hålla den borta, den blir bara mer och mer intensiv. Givetvis är det helt omöjligt att vänta tills din ordinarie tandläkare har tid att ta emot dig. Du behöver en akuttid nu!

Det finns flera kliniker som erbjuder akuttider. Ta kontakt med de närmsta för att se om de kan hjälpa dig snarast möjligt. Det är inte fel att vara förberedd och sedan tidigare ha deras kontaktuppgifter inlagda. Bor du i en större stad finns det ofta mer än en klinik.

Samma behandlingar

När man uppsöker akuttandvård behöver man givetvis hjälp att behandla det problem man har, vare sig det är en tand som ska dras ut, eller en tand som ska lagas. Hos en akuttandläkare får man samma hjälp som hos en vanlig tandläkare. Behöver man bedövning har de inga problem att ge det. Ska de laga ett hål gör de dock oftast en provisorisk lagning, vilket innebär att du behöver besöka din ordinarie tandläkare senare igen. Det behöver inte vara dyrare att gå till en akuttandläkare, det kostar ungefär lika mycket som hos en vanlig. Ingen ska behöva gå runt med smärta, uppsök vård om du behöver den. Mer om akuttandläkare kan du hitta här: https://www.akuttandläkareimalmö.se

4 Mar 2021

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.