Ta hand om dina tänder

Våra tänder är viktiga. De behövs för att vi ska kunna äta och det ska inte göra ont. Samt vem vill inte gå med ett stort leende på läpparna? Ta hand om dina tänder och se över dem när det behövs.

Det finns saker du kan göra hemma själv för att hålla dina tänder i bättre skick. Var noggrann med tandborstningen och borsta gärna två eller fler gånger per dag. Använd tandtråd och munskölj efter att du borstat tänderna. Du kan även låta bli att framförallt dricka för mycket kolsyrat med socker i, samt socker överlag är inte bra för tänderna.

Fram till dess man fyller 23 år är tandvården gratis, efter det kostar det. Man har dock fortfarande rätt till statligt tandbidrag. Det kan vara dyrt att gå till tandläkaren, ta hand om dina tänder så slipper du stora ingrepp.

Gå till en professionell tandläkare

Många lider av tandläkarskräck. Är detta något du gör bör du prata med din tandläkare innan. De flesta har kompetens och vet hur de ska kunna hjälpa dem som lider av skräck.

Hos tandläkaren gör man först en undersökning där man ser eventuella problem i munnen, finns det några så åtgärdar man dem. Hur det fungerar är olika från ställe till ställe. Ibland kan man åtgärda problemen direkt och ibland får man åka hem och vänta på en ny kallelse. Det finns många duktiga tandläkare i Malmö. Kolla gärna in några olika hemsidor för att få en prisbild och får veta lite om dem.

16 Dec 2020

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.