Sök akut tandvård och få hjälp direkt

Har du varit med om en olycka och slagit ut en tand? Då är det bäst att du söker upp en akuttandläkare som kan hjälpa dig med dina besvär. Ju snabbare du kan ta dig till en tandläkare, desto bättre.

Akut tandvård är något alla människor förmodligen tvingas söka sig till någon gång i livet. Ibland har man tandproblem som inte kan vänta. Kanske har du varit med om en olycka där du skadat dina tänder, eller så har du tandvärk som gör så ont att du inte klarar av att gå runt med den längre. Det finns många tandläkare som specialiserar sig på akut tandvård. Genom att söka dig till akut tandvård så får du garanterad hjälp direkt så att du slipper gå omkring och lida.

Vad bör man göra vid en olycka?

Om du har varit med om en olycka där du slagit ut en tand så måste du söka hjälp direkt. Det går att sätta tillbaka en utslagen tand, men chansen att det fungerar är större om du söker hjälp snabbt. Den utslagna tanden ska du helst förvara i munnen. Om det gårRE, så sätt tillbaka tanden på sin plats. Om detta inte är möjligt så kan du ha tanden under tungan. Anledningen till detta är för att man vill undvika att själva roten i tanden torkar och dör. Om du absolut inte kan förvara tanden i munnen så kan du ha den utslagna tanden i ett glas mjölk fram tills du kommer till tandläkaren.

29 Dec 2020

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.