Snygga och starka tandimplantat är lika bra som vanliga tänder

Har ni skadat eller saknar ni några av era tänder? När man får problem med tänderna påverkas det dagliga livet. Man kan få hjälp med tandimplantat på en tandvårdsklinik i Göteborg.

När man saknar några tänder eller har skadat dem kan det bli svårt att äta. Trasiga tänder är också ett kosmetiskt problem för många som kan få oss nedstämda och till och med sluta att le som vanligt. Tänderna är viktiga för oss och det finns mycket känslor inblandade. Skönt att kanske veta är att man idag kan få nya tänder i form av implantat som opereras in. De är av bra kvalitet och formas och färgas så att de ska passa med de andra tänderna. Det kan kosta en del att få tandimplantat inopererade men det finns flera kliniker i exempelvis Göteborg som erbjuder implantat på avbetalning.

Även tandimplantat måste skötas och borstas noggrant två gånger om dagen

Under första besöket hos tandläkaren så undersöks tänderna och man tar fram en passande behandlingsplan. Sen kommer den kirurgiska delen då man opererar in implantat i käkbenet. På dessa implantat fäster man sedan de protetiska delar som har tillverkats. Även med tandimplantat måste man fortsätta att gå till tandläkaren. Implantat måste skötas och borstas precis som vanliga tänder. Annars så håller de inte särskilt länge. Slarvar man med rengöring kan det leda till sjukdomar i tandköttet runt implantatet. Viktigt är därför att gå regelbundet till tandläkare och tandhygienist. För att det ska var lättare att göra rent så utformas den nya tanden så att man lättare ska kunna komma åt med tandborste.

Välj en välutbildad tandläkare med lång erfarenhet

Funderar man på att skaffa sig implantat ska man gå till en välutbildad tandläkare med lång erfarenhet. Att sätta in tandimplantat tar tid och kräver noggrannhet och kunskap. Det finns idag moderna privata kliniker som är specialiserade på att tillverka och operera in implantat. Att sätta in tandimplantat är kostsamt men det är oftast den bästa lösningen. De flesta kliniker är anslutna till det allmänna tandvårdsstödet. Högkostnadsskyddet går också in och täcker en del av kostnaden. Det är omöjligt att veta vad det kan tänkas kosta innan man har gjort en konsultation. Bäst är därför att först boka en tid för att ta reda på vad som behöver göras och vad det kostar samt hur man kan planera processen på bästa sätt. Att få implantat på avbetalning är inget konstigt idag.

2 Apr 2020

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.