Så kan du få (nästan) nya tänder

Behöver du nya tänder? Har man kommit upp i åren kan det vara dags att ersätta saknade tänder med nya, fräscha tänder. har man tuggat ett antal gånger på sina tänder blir de obönhörligen utslitna och kan spricka, trasas sönder eller gå av. Det är inget konstigt. Det är sådant som händer. Detta med tänder är en ganska så känslig fråga för många människor. Har man en glugg, och man inte råkar vara en 6-åring, är en glugg i tänderna ingen rolig sak och något som de flesta vuxna skäms mycket över. Gluggar i tänderna förknippas ofta med häxor och vildsinta varelser. Inte så konstigt att man skäms om man mister en tand. Men det behövert man inte göra. Det går ju faktiskt att göra något åt saken.

Tandproteser beroende på behovet

Är du i 30-års åldern, kanske man vill ersätta en förlorad tand med en tand som ser så naturlig ut som möjligt. Till skillnad från den som kanske är i 90-årsåldern och förlorar sin tand. Då kanske man inte tycker att en förlorad tand gör så mycket. Vill man ersätta den förlorade tanden med en tandprotes som ser naturlig ut kanske man vill ersätta den med ett tandimplantat. Ett tandimplantat består av tre delar. DDen först delen och det som man mest förknippar tandimplantat med är en skruv av titan som man fäster i sjävla tandköttet. När man har fäst den i tandköttet, lägger man på en distans, som fäster själva tandkronan med titanskruven och som gör att tandkronan bevaras på plats och inte rör på sig.

Ett tandimplantat ser mest naturligt ut

Man fäster alltså en tand av porslin ovanpå titanskruven. På det sättet ser man inte själva titanskruven, utan ser bara tanden som sticker upp ur tandköttet. Det är det som gör tandimplantaet det naturliga utseendet och man kan inte ana att det egentligen är en tandprotes. Ofta tänker man på "löständer", när man menar tandproteser. Kanske man har sett den äldre generationen ta ur sina tänder, som ofta har suttit ihop i ett enda stycke och som man borstar och lägger i ett glas med vatten. Det finns således några olika tandproteser som man kan använda sig av nmär det kommer till tänder som fattas i munnen.

Har du frågor om tandimplantat och vad det skulle kunna kosta dig, kan du läsa mer om en tandläkare, som erbjuder tandvård, tandimplantat och tandblekning i Solna, på: https://www.solnatandläkarmottagning.se.

15 Dec 2018

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.