När tandvärken är akut

Olyckor är olyckor eftersom vi inte vet när de ska uppstå. När olyckor drabbar dina tänder behöver du komma i kontakt med en tandläkarmottagning som kan ta emot dig utan några längre dröjsmål.

Det finns många situationer som kan föranleda akuta tandbesvär och följaktligen ett behov av akut tandvård. Till exempel kan det handla om misstag i produktion av mat vilket gör att tänderna utsätts för någonting helt annat än vad du förväntade dig. Det finns historier om personer som funnit sten i russin. Föreställ dig själv att du tar dig en näve russin, trycker in dem i munnen och tuggar med den kraft du förväntar dig kunna göra med en så mjuk frukt som russin. Gömmer det sig då en liten sten i en av de torkade druvorna är det ett faktum att åtminstone en tand kommer gå sönder som ett resultat av kraften du biter med. Då gäller det att få en tandläkartid så fort det bara är möjligt.

Finns bara ett alternativ

Att gå omkring med trasiga tänder är förstås inget hållbart alternativ. Förutom att smärtan är olidlig kommer det att skada dina tänder ännu mer i långa loppet. Det håller inte att vänta till nästa års rutinbesök hos tandhygienisten. Nu gäller det att boka en akut tandläkartid om du någonsin ska kunna få en dräglig tillvaro igen. Tandvärk har en tendens att påverka allt du gör, eftersom smärtan är konstant. Det kvittar hur många ibuprofentabletter du tar. Det är bara tandläkarens tandvårdsbehandlingar som kan hjälpa dig i längden.

23 Apr 2021

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.