När man minst anar det

Det finns inget bra tillfälle att skada sig, trots det händer det alltid när man minst anar det. Varför inte en kväll när ens ordinarie tandläkare har stängt? Man kan inte vänta på att de öppnar.

Det sägs att en olycka sällan kommer ensam, men i vissa fall får man verkligen hoppas det. Det är inte alltför ovanligt att tänderna tar stryk vid olika fall, till exempel om man ramlar med cykeln. Såklart kan man inte anpassa livet till att inte våga cykla eller endast göra det vissa gånger. De flesta gånger går det ju trots allt bra, och det är många som inte skadar sina tänder alls även om de ramlar med exempelvis en cykel. Men de som gör det, eller får någon annan tandvärk, kan behöva uppsöka en akuttandläkare i Malmö, eller den stad de befinner sig i.

Tandläkare nära dig

Akuttandläkare kan man hitta i många städer, bor man i en mindre by kanske man får ta sig någon annanstans. Det kan vara bra att sedan tidigare ha akuttandläkarens nummer nedskrivet. Ifall olyckan är framme vet du då snabbt vart du ska vända dig.

En akuttandläkare har samma kompetens som en vanlig tandläkare, den enda skillnaden är att denne även erbjuder akuttider. Man behöver inte vara mer nervös inför sitt besök hos akuttandläkaren. Liksom din vanliga tandläkare kan även de erbjuda bedövning och olika behandlingar. Kommer du in med ett obehandlat hål som börjat ge dig smärta så tar de hand om det problemet åt dig.

16 Mar 2021

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.