Hitta bra tandvård i Stockholm

Stockholm har som storstad många fördelar i form av nöjen och bekvämligheter för sina invånare. Här finns restauranger,museer, ett rikt nöjesliv i forma av musikscener och teatrar. Stockholm har också ett stort antal vårdinrättningar med vårdcentraler i nästan varje stadsdel samt många små specialiserade kliniker. Även inom tandvård finns det många mottagningar att välja mellan för den som bor i Stockholm med omnejd.

Inte bara Folktandvården, utan också många privata tandvårdsmottagningar erbjuder kvalitativ tandvård i Stockholm. Här finns många av landets bästa tandläkare, och många av de behandlingar som ges vilar på den absoluta spjutspetsen inom modern tandvårdsforskning. Tandläkarutbildningen på Karolinska Institutet anses av många vara bland den främsta i världen.

Är det dyrare med tandvård i Stockholm?

Som med det mesta i Stockholm så kostar även tandvården generellt lite mer här än i resten av landet. Men då ska man också ha i åtanke att även lönerna är högre här, så om det kostar Stockholmaren mer i procent av lönen att gå till tandläkaren är långt ifrån säkert.

Dessutom finns det mottagningar som satsar på kvalitativ tandvård till lägre priser, genom att ha sina mottagningar utanför stadskärnan och till och med i kranskommunerna, där det är billigare med lokaler och det går att pressa priserna. Slutligen så finns också en större konkurrens mellan tandvårdsmottagningarna i Stockholm, vilket också pressar priserna och hindrar dem från att sticka iväg uppåt.

Många bra tandvårdsmottagningar i kranskommunerna

Runt om i Stockholm finns privata tandvårdsmottagningar som erbjuder förstklassig tandvård till bra priser. Privata tandläkare har ofta betydligt kortare väntetid än Folktandvården, det gäller både reguljär och akut tandvård. Hos de privata tandvårdsmottagningarna finns också många av Stockholms främsta specialister inom tandkirurgi och andra former av avancerad tandvård.

Den som vill hitta bra och prisvärd tandvård gör rätt i att leta i kranskommunerna, till exempel Solna och Sundbyberg, där folktätheten är hög och där det finns många bra tandvårdsmottagningar. Här är priserna generellt lägre än i Stockholms innerstad samtidigt som det går lätt och snabbt att ta sig hit och tandvården håller hög klass.

Prova på och se om du blir nöjd

Många mottagningar har första gången-erbjudanden på tandvård. För bara några hundringar kan du få en komplett undersökning av en tandläkare inklusive röntgenbilder. Det är ett utmärkt tillfälle att känna av stämningen och se om det här är en tandvårdsmottagning där du trivs och känner att du blir väl omhändertagen. Som patient är det oerhört viktigt att känna sig trygg och att lita på sin tandläkare eller tandhygienist. Därför kan det vara klokt att prova på några olika tandvårdsmottagningar i Stockholm innan du bestämmer dig för vem du vill gå hos i framtiden.

Ett gott råd är att inte vänta med att kontakta en tandläkare tills du får akuta problem. Genom att regelbundet låta undersöka dina tänder hos en tandläkare du litar på, kommer du att få starka och friska tänder även när du blir äldre, och du slipper onödiga kostnader för behandling av tandsjukdomar.

14 May 2020

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.