Återfå volymen i ansiktet med fillers

I Stockholm är det inte långt från toppen till botten, om det kan många vittna som fastnat i missbruk och förlorat hem, familj och till råga på allt sitt utseende. Lyckas man till slut ta sig ur ett missbruk har man vunnit en stor seger, men då återstår tyvärr en lång väg tillbaka till ett normalt liv.

Den som varit fast i missbruk länge, och i och med detta blivit av med tänderna på grund av tandlossning, kan få hjälp med antingen tandproteser eller tandimplantat. Att ersätta två hela tandrader med implantat är en mycket kostsam behandling, men ger å andra sidan i mångt och mycket livet åter till den som varit nere på botten. Att vara tandlös i dagens samhälle gör att man betraktas som icke tillförlitlig och det är svårt att få jobb eller att skapa varaktiga relationer med andra människor.

Missbruk och tandlöshet sätter sina spår

Har man länge varit tandlös märks detta även i resten av ansiktet i forma av insjunkna kinder och veck och rynkor. Man ser härjad ut helt enkelt, och ett helt nytt garnityr med bländande vita tänder kan till och med se helt malplacerade ut.

Behandling med fillers kan hjälpa

För att hjälpa till att återskapa volym i ansiktet och släta ut missprydande rynkor kan man genomgå en behandling med fillers. Fillers är ett samlingsnamn för en rad ämnen som injiceras under huden för att skapa volym och strama upp ansiktet. Med en filler under huden kan insjunkna kinder stramas upp, läpparna kan återfå sin volym och huden får tillbaka sin lyster tack vare fillerns fuktåtergivande egenskaper. Man ser yngre och friskare ut efter en behandling med fillers.

Fillers i Stockholm

I Stockholm finns många kliniker som erbjuder behandling med fillers. Man gör bäst i att söka sig till en klinik som är certifierad och där de som utför behandlingarna är legitimerade sjuksköterskor och läkare. Håll utkik efter Estetiska Skönhetsrådets symbol på hemsidorna när du letar efter skönhetskliniker i Stockholm.

Tyvärr är fillers, till skillnad från tandimplantat, ingen permanent lösning, utan det krävs att man upprepar behandlingen minst en gång per år för att effekten ska hålla i sig. Den som lyckas leva ett sunt liv med motion och hälsoriktig kost har dock under denna tid stora möjligheter att på naturlig väg bygga upp muskler och få ett friskare utseende. Fillern blir då en hjälp i övergångsfasen mellan missbruk och ett nytt liv, och som sådan kan den verkligen hjälpa.

Hör dig för hos Landstinget om subventionering

Jämfört med tandimplantat kostar en behandling med fillers inte mycket, men en stor utgift blir det helt klart. Priser på upp emot 10 000:- är inte ovanligt. Det är naturligtvis mycket pengar och för någon som är på väg tillbaka till arbetslivet efter en tids frånvaro kan det så  klart kännas oöverstigligt. Det kan dock vara värt att höra med Försäkringskassan eller Landstinget om de kan bevilja ett skönhetsingrepp av medicinska och sociala skäl. Om behandlingen kan göra det lättare att söka jobb och bli socialt accepterad är det inte omöjligt att man kan få bidrag.

Läs mer om fillers här.

28 May 2018

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.