Akuta besvär med tänderna

Ibland kan det uppstå saker som man måste ta tag i direkt, som när man blir sjuk eller får värk någonstans. Om man behöver uppsöka akut läkarvård så finns det att tillgå, läs vidare här.

Ibland kan man få värk som uppstår väldigt akut, som till exempel när det gäller tänder. Tandvärk kan komma plötsligt, antingen genom att man har tappat en lagning eller att en tand är trasig på något sätt. Infektioner kan också göra så att man måste till en tandläkare akut, då behöver man antibiotika så att man blir av med den pågående infektionen. Har man varit med om en olycka av något slag så kan man även där vara i behov av en akuttid hos tandläkaren, det kan finnas saker i munnen som behöver åtgärdas direkt efter en olycka och då får man helt enkelt ringa efter en akuttid.

Smärtsamt och obehagligt

Att gå till tandläkare, oavsett om det är ett akut besök eller ett planerat sådant, kan för många människor vara både obehagligt och smärtsamt. Har man en historia bakom sig som tandvårdsrädd så kan det vara ännu mer jobbigt och påfrestande att besöka tandläkaren akut. Har man ont, som man ofta har när man söker akut, kan detta vara extra svårt och jobbigt för patienten. Men om man har svårigheter och problem i munnen med sina tänder så behöver det åtgärdas snabbt. Tandläkaren brukar vara duktig på att lugna, så även de sköterskor som jobbar kring tandläkaren. De vet hur de ska hantera patienter som har tandläkarskräck. Vill man så kan man även få någonting lugnande inför behandlingen.

Bestående besvär kan uppstå om man inte söker hjälp akut

Om man bara låter det vara och inte uppsöker en tandläkare för behandling så finns det en stor risk för att det hela blir mycket värre. Man gör alltid bäst i att uppsöka en tandläkare akut om man har ont eller andra typer av besvär. Det kan vara mer som behöver lagas eller åtgärdas ifall man försöker att vänta ut det och tro att smärtan går över av sig själv. Var kan bildas i munnen vid tänderna och man kan få bestående besvär eller men, om man inte ser till att gå till en akuttandläkare för att få hjälp direkt. Och vem vill egentligen gå omkring och lida och ha ont i munnen längre än vad man behöver? Har man ont så bör man boka en akuttid hos sin tandläkare. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.akuttandläkarestockholm.net

22 Mar 2020

En guide till nya tänder!

Här finner du information om nya tänder.  Av någon anledning kanske du behöver ett tandimplantat och letar information om detta. Det finner du här! Problem kring svarta tänder och varför du får ilande tänder är två andra ämnem som behandlas i denna guide.